27 abril, 2022
Notícia

Visions 5.1 | 2022

9ª edició d’aquest cicle de debats organitzat per l’associació La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural (Fundació Carulla) a l’Espluga de Francolí (Tarragona), enguany centrat a trobar respostes creatives a les crisis actuals.

Nova edició d’aquesta iniciativa de La Conca 5.1 (Espai d’anàlisi, debat i promoció del vi, l’enoturisme, el territori, el paisatge, el clima, la gastronomia, la ruralitat, l’agricultura i el desenvolupament rural, social i cultural) amb el Museu de la Vida Rural (El museu de la memòria, la transformació i la sostenibilitat des del món rural de la Fundació Carulla).

 

5 debats on participaran 15 experts de camps molt diversos com ara l’educació, l’antropologia, la mobilitat, les ciències ambientals o la cultura. L’emergència climàtica, el consum i l’alimentació o l’art i la cultura seran alguns dels eixos temàtics d’aquesta edició.

 

Ser conscients de la crisi. De la inconsciència a la consciència

Amb Yayo Herrero (Antropòloga, ingeniera tècnica, educadora social, professora, investigadora, activista ecofeminista) i María Sánchez (Veterinària, poeta, escriptora, activista en defensa de la cultura rural i del paper oblidat de les dones al camp).

 

Modera: Irene Margalef (Creadora audiovisual i fotògrafa)

 

I ara, què? Respostes a l’emergència climàtica

Amb Andreu Escrivà (Biòleg, ecòleg, ambientòleg, climatòleg, investigador. Impulsor de la conversa climática) i Nel·la Saborit (Enginyera civil).

 

Modera: Helena Martín (Periodista i humanista)

 

I ara, què? Respostes al consum i a l’alimentació

Amb Neus Monllor (Consultora agrosocial per a una nova generació d’agricultors. Desenvolupament rural i innovació social en polítiques) i David Segarra (Periodista).

 

Modera: Laia Soldevila (Periodista i guionista)

 

I ara, què? Respostes a les crisis des de l’art i la cultura
Conversa entre Remedios Zafra (Assagista i investigadora al Instituto de Filosofía del Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i Núria Araüna (Professora i investigadora de la Universitat Rovira i Virgili).

 

Respostes creatives a les crisis

Amb Emilio Santiago (Antropologia climàtica al CSIC), Alicia Valero (Directora del grup de recerca d’ecologia industrial del Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos de l’Instituto CIRCE) i Estefanía Rodero (Sociòloga de la cultura, especialista en gènere, teòrica i comparatista literària i analista del discurs. Relacions culturals internacionals: identitats, relats, territoris).

 

Modera: Gemma Carbó (Directora Museu de la Vida Rural. Presidenta ConArte Internacional. Presidenta Fundació Interarts)

 

Tots els actes són gratuïts i es faran de forma presencial al Museu de la Vida Rural (MVR). Per poder assistir-hi caldrà inscriure’s en cada un d’ells de forma prèvia. Els debats també es podran seguir en directe pel canal de YouTube del MVR.

 

 

La Conca 5.1 

 

Associació especialitzada en l’anàlisi, la reflexió, el debat i la difusió dels sectors del vi, l’enoturisme, el territori, el paisatge, el clima, el turisme, la gastronomia, el vermut, l’agricultura, el desenvolupament local, social i cultural. Ho fa a través de diverses accions, activitats, projectes i amb la participació de múltiples persones d’arreu de Catalunya i del món.

 

 

Dates: 6, 13, 21, 27 de maig i 3 de juny
Presencial amb inscripció prèvia al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Tarragona) i en directe pel canal de YouTube del MVR
Organitza: La Conca 5.1 i Museu de la Vida Rural (Fundació Carulla)
Participa: Yayo Herrero, María Sánchez, Irene Margalef, Andreu Escrivà , Nel·la Saborit, Helena Martín, David Segarra, Neus Monllor, Laia Soldevila, Remedios Zafra, Núria Araüna, Emilio Santiago, Estefanía Rodero, Alicia Valero i Gemma Carbó
Més informació i inscripcions: laconca51.cat/visions51/edicio-2022

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives al context rural


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.