4 febrer, 2022
Notícia

Vivim el barri

Sessió especial del cicle "Dies curts" de la Filmoteca de Catalunya, pensada i dinamitzada pel grup de joves del taller “Vivim el barri”, dins de la celebració dels 10 anys de l’equipament al barri del Raval de Barcelona.

El cicle Dies curts de la Filmoteca de Catalunya, espai dins la programació regular dedicat al curtmetratge i les cinematografies més properes, organitza una sessió especial dinamitzada pels i les participants de Vivim el barri, taller d’experimentació cinematogràfica adreçat a joves de 16 a 20 anys del Raval de Barcelona.

 

Aquesta sessió, inclosa dins de la celebració dels 10 anys de la Filmoteca al Raval, comptarà amb la presència dels i les joves realitzadorxs i de l’equip educatiu de la cooperativa La Selva, que va dinamitzar aquest taller organitzat durant el mes de setembre del 2021 pels Serveis Educatius de La Filmoteca juntament amb la Fundació Tot Raval.

 

Durant una setmana, 15 joves van treballar en la realització de tres peces audiovisuals filmades en espais del barri i en col·laboració amb diverses persones i entitats. Aquesta sessió proposa un viatge pel barri a través de sons, imatges i paraules que cobren una nova vida mesos després del taller i amb la presència dels i les protagonistes de cada història.

 

Tres peces audiovisuals, fruit de l’experimentació, són les que que els i les joves realitzadorxs van fer de les maneres de narrar-se a si mateixos/es i reflexionar sobre el barri, el cinema i la vida a partir del treball col·lectiu:

 

Raval  

Autoria: Omar Balde. Sergio Daniel Suárez, Tassnim El Modouli, Noha Miah, Clobis Vergara | VC / VE | 14’46’’ | Arxiu digital

Metaraval 

Autoria: Martina García, Max Monteys, Dipti Niroula, Jana Andrés, Júlia Sidro | VC / VE | 5’38’’ | Arxiu digital

Arder 

Autoria: Núria Asghar, Gemma Duch, Blau Orduña, Júlia Perpinyà, Jana Saumell | VC / VE | 5’43’’ | Arxiu digital

 


 

Dates: 25 de febrer a les 19,30h
Sala Laya. Filmoteca de Catalunya. Plaça Salvador Seguí, 1-9. 08001 Barcelona
Organitza: Filmoteca de Catalunya
Participa: Joves realitzadorxs, equip educatiu del taller i veïnat del Raval
Col·labora: Marvin&Wayne Short Films
En el marc de: Programa Dies curts 2022
Més informació i making of del taller: filmoteca.cat/vivim-el-barri

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre joves com a creadorxs audiovisuals

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.