25 novembre, 2020
Agenda

Volem fer saber. Del cosit a la paraula. Publicacions d'artista

Publicacions tèxtils col·lectives on l’artista visual Sandra March ha cosit els brodats elaborats durant el projecte organitzat per La Panera de Lleida sobre el fet de cosir per expressar-nos de forma creativa.

El projecte participatiu Volem fer saber. Del cosit a la paraula (Maig-novembre) del Centre d’Art La Panera de Lleida es centra en com, a partir del cosit i el brodat, podem manifestar el nostre malestar, expressar de forma creativa les nostres queixes puntada a puntada, denunciar a partir del sargit, amb l’objectiu de construir una publicació conjunta tèxtil elaborada amb els pedaços de teles brodats de les i els participants.

 

La primera edició del taller (Juliol), realitzada en col·laboració amb el Grup de Salut Comunitària de Lleida (CAP 1r de Maig), s’adreça a sanitarixs, educadorxs socials i persones amb diversitat funcional per animar-les a brodar tot allò que volguin expressar, sobretot allò que els molesta o indigna de les conseqüències de la pandèmia en les seves tasques laborals o situació personal.

 

A partir de sessions virtuals, l’artista a càrrec del projecte, Sandra March, va exposant referents artístics contemporanis relacionats amb el brodat i assessorant els treballs realitzats de forma individual, tant en les sessions programades com a través d’un grup de whatsapp.

 

Acabades les sessions virtuals, tots els brodats elaborats a Lleida, pobles de la província de Lleida, Valls, Barcelona o fins i tot Palma de Mallorca són enviats per correu postal a l’artista que els ha cosit en format de llibre.

 

En la segona edició (Octubre), es proposen les violències de gènere com a eix del taller a partir del qual poder reflexionar, denunciar, expressar i cosir. Aquesta edició s’organitza en col·laboració amb el Casal de la Dona (Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes).

 

D’aquestes publicacions tèxtils col·lectives n’hi ha dues edicions:

 

> Una edició única realitzada amb les teles cosides de totes i tots els participants, que es queda com a fons d’obra al Centre d’Art La Panera i que serà de consulta pública.

 

> Una edició impresa de la qual se’n dona un exemplar a cada participant i també es distribuirà per fer difusió del projecte a centres d’art i museus.

 

A més de Sandra March, a la presentació d’aquestes publicacions d’artista hi participen Alba Mascarella (rapsoda, narradora, actriu i performer, creadora de l’espectacle La Boca Descosida, un recorregut per la poesia i la prosa poètica de diverses autores de Catalunya i d’arreu del món), Roser Sanjuan (responsable de programes públics de La Panera) i Sílvia Puertas.

 


 

Dates: 28 de novembre, 11.30h (amb inscripció prèvia)
Espai Orfeó. Sant Martí, 60-62. 25004 Lleida 
Organitza: Centre d’Art La Panera
Participa: Sandra March, Alba Mascarella, Roser Sanjuan i Sílvia Puertas 
Més informació: lapanera.cat/presentacio-de-les-publicacions-dartista-sorgides-del-projecte-volem-fer-saber

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb iniciatives entorn de la cultura popular

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.