27 juliol, 2021
Agenda

Womanhouse Plazaldea. Taller Totems kalera!

Taller de la realitzadora Ekhiñe Etxebarria a Centro Huarte (Navarra) dirigit a dones de diferents generacions d'Huarte per reivindicar les seves veus.

Womanhouse a Plazaldea és un projecte de la realitzadora Ekhiñe Etxeberria que, com a continuació del seu anterior projecte Habitación Ahots konstelazioa–Constelación de voces al Centro de Arte Contemporáneo d’Huarte, busca seguir treballant la reivindicació de la veu de les dones. Es planteja com una trobada on les dones es manifestin i reivindiquin els seus cossos, les seves identitats, les seves relacions, les seves veus i les seves maneres de viure la vida; alçant la veu davant la necessitat de trencar amb els tabús que es perpetuen a la societat patriarcal.

 

El taller Totemak kalera! proposa un espai segur i de sororitat amb la resta de dones, en línia amb el propòsit de Habitación d’investigar i reflexionar entorn de la veu silenciada de les dones al llarg de la història, generant trobades i converses com a primera aproximació a l’espai i a la veu pública de les dones on cadascuna d’elles pot buscar la manera de connectar amb la seva pròpia veu, per treballar des d’aquí una peça artística personal o grupal. Les quatre sessions del taller es realitzaran entre el 16 i el 25 d’agost al Centro Huarte de producció, experimentació i recerca artística i a Plazaldea (Espai sociocultural polivalent, situat a les antigues escoles, on es realitzen les sessions obertes al públic).

 

El projecte compta amb la col·laboració de les artistes Arantza Santesteban (Historiadora, cineasta i investigadora audiovisual) i Andrea Ganuza (Il·lustradora i historietista), dones que han desenvolupat una trajectòria artística molt lligada amb els moviments de lluita de les dones i amb el treball relacionat amb les experiències i emocions personals; és a dir, amb la seva veu pròpia.

 


 

Dates: Inscripcions fins el 30 de juliol
Les quatre sessions del taller es realitzaran entre el 16 i el 25 d’agost al Centro Huarte (Calvario, 2. 31620 Huarte-Navarra) i Plazaldea
Organitza: Centro Huarte
A càrrec de: Ekhiñe Etxeberria (Realitzadora)/Impulsora del projecte
Dirigit a: Dones de diferents generacions d’Huarte
Participa: Arantza Santesteban (historiadora, cineasta i investigadora audiovisual) i Andrea Ganuza (Il·lustradora i historietista)/Artistes col·laboradores
Més informació: centrohuarte/womanhouse-en-plazaldea-taller-totems-kalera

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb gènere i feminisme

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.