17 gener, 2022
Notícia

Yo también voy al teatro

Programa de tallers de conciliació familiar del Centro Dramático Nacional amb el teatre com a element generador a desenvolupar juntament amb l'equip Mico als Teatres María Guerrero i Valle-Inclán de Madrid.

El Centro Dramático Nacional (CDN) proposa, juntament amb el grup multidisciplinar d’arquitectes i mestres Mico, un programa de tallers de conciliació familiar especialment dissenyat per a infants de 5 a 12 anys. El CDN és la primera unitat de producció teatral creada per l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte (Gobierno de España).

 

L’objectiu principal del programa Yo también voy al teatro és apropar i divulgar la cultura a través de diferents activitats que es desenvolupen dins del marc d’aquests tallers de conciliació, als Teatres María GuerreroValle-Inclán de Madrid.

 

Aquests tallers estan vinculats a algunes de les funcions en cartell entre els mesos de gener i maig de 2022. Mentre les persones grans gaudeixen de l’espectacle, els i les més petitxs poden experimentar acompanyats/des de personal especialitzat per introduir-se al món de l’escena de manera lúdica i imaginativa. Els tallers es desenvolupen simultàniament a les funcions respectives a les sales Margarita Xirgu (Teatre María Guerrero) i El Mirlo Blanco (Teatre Valle-Inclán).

 

 

Teatre María GuerreroSala Margarita Xirgu

Teatro, luces y sombras

Per què no construir el teu propi espai de projeccions? Una caixa, una llanterna i infinites possibilitats per deixar volar la imaginació. Quantes històries podrem construir?

 

El taller es realitza durant la funció Manual Básico de lengua de signos para romper corazones (29/01)

Puesta en escena

Imagines totes les històries que caben en una caixa? Partint d’una caixa de cartó, retallables, i la seva imaginació, els infants construiran tantes escenografies com històries vulguin explicar.

 

El taller es realitza durant la funció Las aves/Els ocells (12/03)

Todos los rincones del teatro

Quantes portes té un teatre? Qui entra per cada una d’elles? A través de diferents activitats els infants descobriran cada un dels espais del teatre i qui els usa, per acabar construint un conjunt, que sigui la suma de totes les seves parts.

 

El taller es realitza durant la funció As que limpan/Las que limpian (07/05)

 

Teatre Valle-InclánSala El Mirlo Blanco

El teatro la ciudad y yo

A través de diferents activitats cooperatives i el joc, els infants crearan una petita ciutat des del seu punt de vista, començant per la plaça, o pel teatre, dissenyant des dels edificis fins als espais públics. Quants teatres tindrà la nostra nova ciutat?

 

El taller es realitza durant les funcions Lengua madre (02/04) i  Supernormales (03/04)

Dónde está el teatro

Apropant als i les més petitxs la idea de fer ciutat, partint de la plaça i el teatre com a espais protagonistes i de trobada amb els altres infants, identifiquen, recreen i reflexionen sobre els elements que formen part del seu entorn. I llavors, on està el nostre teatre?

 

El taller es realitza durant les funcions Los farsantes (28/05) i Canción para volver a casa (29/05)

 

 

Mico

 

Grup multidisciplinar d’arquitectes i mestres que desenvolupa projectes d’Arquitectura Educativa. Treballen amb l’espai com a eina d’aprenentatge, realitzant projectes per a infants, joves i professionals de l’Arquitectura i l’Educació, participant així en el canvi educatiu. D’aquesta manera, volen conscienciar la infància i la joventut sobre la importància del seu entorn, els espais on desenvolupen la seva vida i la ciutat com a espai compartit a través de l’experimentació i el joc. Per a això realitzen tallers, activitats i transformació participativa d’espais, així com formació a futurxs mestres sobre l’ús de l’espai.

 

 

Dates: De gener a maig. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

 

> Teatre María Guerrero. Tamayo y Baus, 4. 28004 Madrid

> Teatre Valle-Inclán. Plazuela de Ana Diosdado s/n (Plaza de Lavapiés). 28012 Madrid

 

Organitza: Centro Dramático Nacional (INAEM)

Dirigit a: Infants de 5 a 12 anys

A càrrec de: Mico/Equip facilitador dels tallers

Més informació i inscripcions: dramatico/taller-de-conciliacion

 

 

 

 

Las imágenes y la información proceden de las webs y canales de comunicación de los proyectos, espacios y acontecimientos difundidos.