18 octubre, 2021
Notícia

Zentrifuga

Procés de codisseny d'un espai per a joves impulsat pels Serveis de Joventut de Portugalete (País Basc) amb els i les futurxs usuarixs de l'equipament.

Els Serveis Joventut de l’Ajuntament de Portugalete (Biscaia, País Basc) han convocat a joves d’entre 15 i 25 anys del municipi, oferint-los la possibilitat d’idear i cocrear un nou espai per a joves a l’antic Centre d’Informació Juvenil, situat al Centre Cultural Santa Clara.

 

“Zentrifuga” convida el col·lectiu jove de Portugalete a reflexionar i codissenyar aquest nou espai per tal que s’adapti a les seves necessitats en un procés participatiu a desenvolupar entre octubre i novembre. La idea és que els i les joves participants explorin les necessitats, desitjos, problemes i frustracions del seu col·lectiu a través de dinàmiques participatives a càrrec de Apitropik, una agència que facilita processos de cocreació mitjançant metodologies de Disseny Centrat en les Persones.

 

Durant quatre sessions es cocrearà l’espai, des de la part més conceptual a la més funcional, els seus continguts i el “naming” en un procés que els seus organitzadors volen que sigui molt experimental. Per a això s’utilitzaran eines que facilitin “pensar amb les mans”, com el Fast prototyping o el Role Playing i altres mètodes vinculats amb el disseny de serveis i espais. El procés s’acabarà amb una celebració i presentació del disseny on es reconegui el camí recorregut.

 

Actualment existeixen dos projectes que tenen una certa relació amb aquest. Es tracta del programa Vértigo, “Servei de Suport i Empoderament a Artistes Joves”, desenvolupat per mitjà d’un conveni amb Espacio Artemisa, i de “Sortze On: programa de suport a iniciatives joves”. Aquest nou espai jove ve a complementar tota aquesta línia de treball.

 


 

Dates: Octubre-novembre 2021
Els dimecres de 17,30 a 20,30h
Organitza: Serveis de Joventut (Ajuntament de Portugalete)
A càrrec de: Apitropik
Dirigit a: Joves d’entre 15 i 25 anys
Més informació: Portugalete.org/Juventud/Zentrifuga

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes per i per a joves


 

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.