10 febrer, 2021
Notícia

Zona intrusa 14: Espais liminars

L’edició 2020-2021 de Zona intrusa (MAC) es reformula en un programa de trobades online a cura de Jordi Ferreiro entre agents que treballen en l’intersecció entre art, educació i gestió cultural.

La 14ª edició de Zona intrusa del Mataró Art Contemporani, que sota el títol Espais liminars està a cura de  Jordi Ferreiro (artista i educador), es reformula com a cicle de xerrades en línia que serveix d’espai de trobada i reflexió entre agents del context local i internacional amb una pràctica híbrida entre art, educació i gestió cultural.

 

El cicle inclou 6 xerrades programades (les dues primeres ja realitzades) amb els i les següents ponents participants:

 

 

> Com fer servir l’art contemporani a l’aula?
Sessió d’introducció només per al grup de treball docent amb Cori Mercadè (Artista i educadora)

 

 

> Com l’art pot transformar una escola?

Amb Fanny Figueras (Docent. Professora a l’Institut Moisès Broggi) i Carlos Almela (Gestor cultural. Responsable d’Art a la Fundación Daniel y Nina Carasso i coordinador general del Màster en Gestió Cultural de la UC3M).

 

 

> És l’art una metodologia d’aprenentatge?

Amb els artistes i docents Paul-Ramírez-Jonas i Miguel Braceli.

 

 

> Podem recuperar la funció educativa del museu?

Amb els i les comissàrixs Manuela Pedrón Nicolau i Jaime González Cela (Jaime y Manuela Currators), i Christian Fdz. Mirón (Artista, educador i comissari).

 

 

> Podem dir que la mediació és una pràctica artística?

Amb els educadors Marco Peri i Erik Harley (preferiria.periferia).

 

 

> Com podem tornar al museu?

Amb Gemma Carbó (Directora del Museu de la Vida Rural) i Manuel Segade (Director del CA2M).

 

 

A més d’una altra sessió només per al grup de treball docent a la part central del cicle a càrrec del seu coordinador, Jordi Ferreiro, i una jornada de cloenda, organitzada pels i les docents participants en aquesta edició.

 

En actiu des del curs 2006-2007, Zona intrusa és un projecte artístic i educatiu per als centres de secundària de Mataró que cerca apropar l’art contemporani als centres educatius per produir un espai crític de coneixement i experimentació.

 


 

Dates: De gener de 2020 a juny de 2021
MAC. C/ de Sant Josep, 9. 080302 Mataró
Organitza: Mataró Art Contemporani
A càrrec de: Jordi Ferreiro/Coordinació del cicle
Participa:
Cori Mercadé, Fanny Figueras (Institut Moisés Broggi), Carlos Almela (Fundación Carasso i UC3M), Paul-Ramírez-Jonas, Miguel Braceli, Manuela Pedrón Nicolau i Jaime González Cela (Jaime y Manuela Currators), Marco Peri, Erik Harley (preferiria.periferia), Gemma Carbó (Museu de la Vida Rural) i Manuel Segade (CA2M)/Ponents del cicle
Més informació: mataroartcontemporani.cat/zona-intrusa-14-espais-liminars

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Zona intrusa

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.