10 novembre, 2018
Notícia

Apropa't 2018: III Jornades de Didàctica del Patrimoni

"aproPA’T. Els museus com a eines per a la transformació pedagògica a les aules" han estat les III Jornades d’educació patrimonial organitzades per la Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i del Departament d’Ensenyament (serveis educatius del territori).

Les jornades han estat un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus, per explorar conjuntament el potencial educatiu dels recursos culturals locals. Una formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament per tal de promoure i generar sinèrgies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori.

 

Les jornades s’han dut a terme en dues sessions al Museu de la Vida Rural (l’Espluga de Francolí) i al Museu de Tortosa. Hi ha assistit més d’un centenar de docents i professionals dels museus amb l’objectiu de compartir idees, reflexions i experiències que aposten pel canvi educatiu i on els museus hi tenen un paper clau.
———-
Dates: 10 i 17 de novembre
Museu de la Vida Rural i Museu de Tortosa
Organitza: Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i Departament d’Ensenyament
Participa: Gemma Carbó (directora del Museu de la Vida Rural, Fundació Carulla), Esther Ferré (Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès), Jordi Agràs (director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona) i Dolors Queralt (regidora de cultura de l’ajuntament de Tortosa)/Presentacions; Gemma Carbó, Maite Blay (Professora de l’Institut Pons d’Icart de Tarragona i experta en el món clàssic), Albert Macaya (Doctor en Belles Arts per la UB, artista visual i professor en àrees d’art i educació a la Facultat de Ciències de l’Educació i a la Facultat de Lletres de la URV) i Andrea Granell (Doctora en Psicologia i professora associada a la Facultat d’Educació de la UB, membre del grup DHIGECS. Consultora independent)/Ponents. 
Col·labora: Universitat Rovira i Virgili (URV)
———–
Més informació:
jornadesapropat/edicions-anteriors

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.