25 març, 2019
Notícia

ARGANZUELA 2059 ficciones contra el cambio climático

Publicació que sorgeix d'un dels cinc projectes seleccionats en la II Crida a Projectes Culturals del Programa "Mirador Arganzuela". És el resultat d'un esforç col·lectiu en el qual més de quaranta persones han explorat quines decisions podrien portar Arganzuela a ser a un barri més vivible, just i adaptat al canvi climàtic.

Arganzuela 2059 és el resultat d’un treball col·lectiu de més de quaranta talleristas i professors, sota la coordinació de Pedro Toro, Antonio Castaño Tierno iClara Morales. S’ha intentat plasmar la memòria del projecte i de cadascuna de les seves sessions, i el resultat de les propostes de les assistents als tallers, catalitzat per una sèrie d’artistes.

 

Al llarg de dos passejos i cinc sessions de tallers teòrics i pràctics, s’ha reflexionat sobre quines decisions podrien portar al fet que Arganzuela sigui un barri més vivible o, per contra, com les tendències econòmiques i socials actuals podrien seguir el seu curs i acabar amb tot el que de bo té.

 

Dins dels tallers es va poder comptar amb:

 

> Activistes: Antonio Castaño Tierno (Contra el diluvio), Natalia Funes (Ecologistas en Acción).

 

> Artistes: Adara Sánchez, Julia Happymiaow, Yeyei Gómez, Jabi Medina, Alberto Haj-Saleh i Elisabeth Falomir (Los Increíbles HUL), Manuel Santaella (Puerto Sound), Miguel Valentín, Martina Novakova iNoelia Tramullas (Amazink Studio).

 

> Merendola crítica: Ana y Suraia Abud, amb productes d’El Huerto de Usman i altres proveïdors.

 

> Talleristes: Mari Luz Peinado, Álvaro Llorca, Paw Salcés, Álvaro Martín Sánchez, Berenice Zambrano, Álvaro Vicente, Torïo G., Sara Cofiño, Ana Galán Herranz, Teresa Vicente Illoro, Laura Recio, Elena Padrón García, Ignacio Hierro, Pilar Ibáñez Sánchez, Alba Asenjo, Javier Martínez, Jorge Benítez Canfranc, Natalia Funes, Livia Casal, Laura González, Marina Lorenzo, Lorena Ferrer, Valeria Cafagna, Pablo Martínez Ballarín i la colaboració especial d’Irene de Andrés.

———-

Organitza: Episkaia (beneficiario), Mirador ArganzuelaMatadero Madrid

A càrrec de: Pedro Toro/coordinació i direcció artística; Jabi Medina/maquetació i disseny; Clara Morales i Antonio Castaño Tierno/revisió i textos; Natalia Mirapeix, Adara Sánchez, Julia Happymiaow, Paw Salcés, Laura Recio, Álvaro Martín Sánchez, Berenice Zambrano, Torïo G y Teresa Vicente Illoro/ilustracions; Adara Sánchez, Julia Happymiaow, Yeyei Gómez y Jabi Medina/encartament; Amazink Studio/serigrafia; La Fábrica de Colores/risografia; Gráficas Netor/impresió ecològica i papers especials; Estugraf/impresió de la revista

En el marc de: 2ª Convocatòria de Projectes Culturals del Programa Mirador Arganzuela

———-

Més informació:

mataderomadrid.org/ARGANZUELA2059.pdf

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.