28 gener, 2021
Agenda

Cítric 2021

Setena edició del Cítric, el cicle de cultura crítica i popular de l'Ateneu Popular Nou Barris de Barcelona, que indaga al voltant de les identitats a través del teatre, el circ, la música, l’humor i el pensament.

Tal com expliquen els seus organitzadors, l’Ateneu Popular Nous Barris, el cicle de cultura popular Cítric assumeix com a premissa la responsabilitat de la cultura en la seva capacitat de crear imaginaris així com de generar crítica i compromís a través de l’art.

 

El Cítric 2021 gira entorn de les identitats, enteses com espais oberts i vius, en constant canvi i superposició, i com a font de conflictes: “I és des del conflicte i la diferència que ens volem reconèixer, desbordant tota etiqueta i alteritat”, afegeix l’organització del cicle.

 

L’Ateneu destaca la pluralitat de la programació, amb noms coneguts i propostes arriscades, amb programacions de pagament i accions gratuïtes prèvies als espectacles (cal inscripció prèvia), expandint la programació i barrejant nous formats.

 

Des de Polièdrica posem l’accent en propostes com Pareu de parar-me, un encàrrec de SOS Racisme a la companyia “No es país para negras” per tal de denunciar les identificacions de la policia per perfil ètnic a partir de testimoniatges reals (Teatre Document) i amb les eines que ofereix el Teatre Fòrum/Teatre de l’Oprimit per dinamitzar la participació del públic. Aquest espectacle va precedit d’una proposta escènica, Adultocentrisme, creada per Nus Teatre amb nois i noies del Kasal de Joves Roquetes al voltant d’aquesta hegemonia que estableix una relació social asimètrica entre les persones adultes, que ostenten el poder i marquen la visió del món que han de tenir els i les adolescents i joves.

 


 

Dates: Des del 12 de febrer fins el 8 de maig
Ateneu Popular Nou Barris. Portlligat 11-15. 08042 Barcelona
Organitza: Ateneu Popular Nou Barris
Participa: SOS Racisme i Cia. No es país para negras, Nus Teatre i Kasal de Joves Roquetes, Elena Zanzu, Aurora Caja, Las Sistars, Antònia González, Àfrica Llorens, Ladilla Rusa, Nando Cruz, Roger Pelàez i Renato al aparato/Entitats, artistes i companyies participants
Més informació: ateneu9b.net/citric-2021

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb propostes sobre cultura popular

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.