17 març, 2023
Notícia

I ara, on seguim la festa? | Grup de trobades

Grup de joves organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana al CCCC Centre del Carme amb Pedagogías Invisibles per investigar sobre la festa i pensar si una altra manera de celebrar és possible.

Es tracta d’un grup de trobades per a joves d’entre 15 i 19 anys que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana organitza com a part del Programa d’Educació i Mediació del CCCC Centre del Carme. El programa acull a diferents públics, metodologies diverses i diversos formats, amb l’objectiu de promoure el pensament artístic contemporani i fer del CCCC un lloc on crear juntes altres maneres de viure en aquest món postpandèmic.

 

Durant el curs 2022-23 aquest programa es desenvolupa amb l’espai de projectes en art i educació Pedagogías Invisibles. Partint de la pregunta marc “I ara, què?”, cada trimestre es tracta algun tema específic, en aquest cas, les maneres de relacionar-nos. La proposta és investigar sobre la festa com un espai segur en el qual identitats, expressions, balls i sentirs conflueixen i es gaudeixen en col·lectiu. Per a això, es reflexiona sobre com s’anava de festa abans, ara, en diferents contextos i a diferents edats, i se’ns apropa a pràctiques artístiques contemporànies que utilitzen la festa com a eina de producció cultural.

 

 

Programa d’Educació i Mediació CCCC

 

El Programa d’Educació i Mediació 2022-23 del Centre del Carme proposa generar espais on poder retrobar-nos, recalibrar i reconstruir. Per a això, des de l’equip de mediació del CCCC s’ha creat un programa que, partint de la pregunta marc ‘I ara, què?’, s’endinsa en qüestions més específiques cada trimestre.

 

Juntament amb Pedagogías Invisibles, les encarregades de la conceptualització i desenvolupament d’aquesta edició, es treballa entorn del consum (de setembre a desembre), les maneres de relacionar-nos (de gener a abril) i els aprenentatges que ens construeixen (de maig a juny).

 

 

Pedagogías Invisibles

 

Des del 2014, Pedagogías Invisibles dissenyen, gestionen i implementen programes educatius en institucions culturals. Aposten pel desenvolupament del pensament artístic, la mediació, la formació i la investigació per transformar l’educació.

 

 

Dates: Fins a juny

De 17:00 a 19:30h. CCCC Centre del Carme. C/ Museu, 2. 46003 València

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Dirigit a: Joves entre 15 i 19 anys

Col·labora: Pedagogías Invisibles

En el marc de: Programa d’Educació i Mediació CCCC

Més informació: consorcimuseus/i-ara-on-seguim-la-festa

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes per a joves des de museus, centres d’art i espais culturals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.