8 febrer, 2022
Notícia

I Trobada Assemblea de la REACC

La Red de Espacios y Agentes de Cultura Comunitaria (REACC) convoca als seus i les seves integrants a Toledo per debatre en la seva primera trobada presencial sobre l'ecosistema de la cultura comunitària a Espanya.

Els i les més de 240 integrants de la Red de Espacios y Agentes de Cultura Comunitaria (REACC) es reuneixen en la seva primera assemblea presencial per compartir, conèixer-se i retrobar-se, enfortint així els vincles creats durant els seus gairebé dos anys de funcionament online des de la creació de la xarxa.

 

La trobada, de dos dies de durada, es realitzarà a l’Espai Jove Castillo San Servando de Toledo, facilitat per la Dirección General de Juventud y Deportes de Castilla-La Mancha per acollir als més de 40 agents i espais de tota Espanya que participaran en aquest espai de reflexió, cura, acció i celebració entorn de la cultura comunitària.

 

A través d’interrogants, s’activarà el debat, l’escolta i les propostes a l’entorn de l’ecosistema de la cultura comunitària a Espanya: On estem? Què fem i en quines condicions i (im)possibilitats? Com ens sostenim econòmica i afectivament? Com ens plantegem en un futur?

 

 

Programa

 

Primera sessió26 de febrer

 

Un repàs d’allò realitzat durant el 2020 i el 2021, introduint els diferents nodes que conformen la xarxa i obrint un espai de diàleg sobre la sostenibilitat econòmica i financera de l’entitat.

 

També hi haurà “trobades disteses” a càrrec de l’equip responsable de l’Anticonvocatoria (dispositiu experimental que convoca la REACC per tal de trobar noves maneres de distribuir recursos i generar sinergies a l’entorn de la cultura comunitària) i una gran caravana final de tota la xarxa marxant a peu fins a Toledo per fer una lectura coral i pública del Manifest Pro Cultura Comunitària.

 

Segona sessió27 de febrer

 

Presentació de les conclusions de dos dels projectes més importants de la REACC durant el 2021: Anticonvocatoria i Tándem, per continuar amb la proposta i debat de les accions futures i l’aprovació dels acords generals.

 

 

 

 

Dates: 26 i 27 de febrer
Espai Jove Castillo San Servando. Cta. de San Servando, s/n. 45001 Toledo
Organitza: Red de Espacios y Agentes de Cultura Comunitaria (REACC)
Participa: 7H Cooperativa Cultural, Harinera ZGZ, Artibarri, AYE Cultura Social, AMASCE, Imago Bubo, La Horizontal, Akantaros, La Puerta Azul o Grigri Projects/Entre altres col·lectius participants
Col·labora: Tu Patio Hall de Artistas, Artemisa Cifuentes, La Horizontal, Akantaros, Taller Etnográfico, La Puerta Azul, Harinera ZGZ, El Taller Escuela i Grigri Projects
Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso i Dir. Gral. Juventud y Deportes Castilla-La Mancha
Més informació: reacc/primer-encuentro-presencial-de-la-reacc

 

 

 

 

Entra aquí per llegir l’article sobre la REACC publicat a Polièdrica (Juny 2021)

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.