20 setembre, 2017
Notícia

III Trobada "Cultura y Ciudadanía: Acceso, Acción"

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l'Estat. En aquesta III edició, s'apel·la a l'aspiració d'una cultura de tots i d'una cultura per a tots, sota el sintagma “Accés, Acció”.

La III Trobada Cultura y Ciudadanía aborda les diverses dimensions que, avui, implica -hauria d’implicar- el gaudi i exercici de la cultura, en termes d’accés i producció. Qüestions com a autonomia i democràcia cultural, la revisió de la dicotomia consumidor-productor, la necessitat d’una cultura realment diversa i inclusiva, el paper de la cultura en l’espai públic i en l’espai digital, els processos d’intermediació i les relacions entre cultura i educació o les noves institucionalitats que de tot això es deriven seran els eixos centrals de la Trobada.

 

El programa inclou debats, presentació de recursos i projectes/experiències, a més d’intervencions artístiques.

 

En el marc de la Trobada, el Ministerio de Cultura y Deporte (Dirección General de Industrias Culturales y del Libro, mitjançant la Subdirección General de Cooperación Cultural con las Comunidades Autónomas) obre una convocatòria pública amb la finalitat de seleccionar fins a un màxim de 30 projectes culturals relacionats amb els temes a tractar a la Trobada per a la seva presentació a la mateixa.
———-
Dates: Fins el 2 de juliol (data límit per a la recepció de projectes)
La Trobada es celebra el 28 i 29 de setembre a Matadero Madrid. Plaza de Legazpi, 8. 28045 Madrid
Organitza: Ministerio de Cultura y Deporte
A càrrec de: Benito Burgos (Coordinador de la Trobada, Ministerio de Cultura y Deporte), Diego Garulo (Coordinador d’Harinera Zaragoza), Mónica Gutiérrez (Basurama), Eva Marichalar (Artista, docent i investigadora de la Universitat de Vic i del Màster en Arts de Carrer de Fira Tàrrega), Alfredo Puente (Comissari de la Fundación Cerezales Antonino y Cinia), Pablo Martínez. (Cap de Programes del MACBA), Concha Vilariño (Subdirectora de Coordinació Bibliotecària del Ministerio de Cultura y Deporte)/comitè académic
———-
Més informació:
culturayciudadania.culturaydeporte.gob.es/2017

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (última consulta: març 2020).

 

Contingut publicat en 2020 per a completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.