11 gener, 2022
Notícia

Mirar Descobrir Recordar. Exposició

Exposició a CaixaForum Barcelona d’aquesta proposta fotogràfica amb joves africanxs migrats solxs dins del projecte “Horitzons” d'A Bao A Qu seleccionat a la Convocatòria “Art for Change” 2020 (Fundació “la Caixa”).

Entre els mesos de març i juny del 2021, un grup de joves d’entre 17 i 19 anys acabats d’arribar de diversos països de l’Àfrica (Guinea, el Marroc i el Senegal) va crear un fotollibre que ara es presenta en format expositiu al vestíbul de CaixaForum Barcelona. Aquest projecte fotogràfic s’ha desenvolupat dins el projecte Horitzons. Relatar l’arribada i vincular-se a l’entorn amb la fotografia i l’audiovisual de l’associació cultural A Bao A Qu seleccionat a la convocatòria Art for Change 2020 de la Fundació “la Caixa”.

 

Els participants i autors de les fotografies són l’Achraf, en Hamza, l’Idrissa, en Kalfala, en Mohamed, en Mohand, l’Oussama, en Saidou i en Yero. Residents en un SPE (Servei de Protecció d’Emergència), durant el procés de creació aquests joves van estar acompanyats per la fotògrafa Mònica Roselló, i lxs educadorxs Alba Fernández, Mireia Gómez i Abdelmounaim Taksaoui dels Serveis de Primera Acollida i Atenció Integral (SPAAI) d’ISOM. La mostra s’acompanya de textos on els autors recullen les seves impressions de la ciutat, vivències i records.

 

A més del projecte fotogràfic Mirar, Descobrir, Recordar, Horitzons (2020-2021) inclou un film documental, Els dies que no oblidarem (estrenat al Pati Llimona el juliol de 2021), realitzat per un grup de nois d’Eduvic, ISOM i Suara acompanyats pels i les cineastes Pep Garrido i Núria Aidelman sobre els primers dies al centre d’acollida i a la ciutat.

 

 

HoritzonsEl projecte

 

A Bao A Qu proposa a un grup de joves menors no acompanyats, residents en un SPE (Servei de Protecció d’Emergència), la creació d’un projecte fotogràfic i una pel·lícula, partint de l’exploració del lloc d’arribada.

 

La proposta no parteix d’una línia temàtica predeterminada, sinó que obre un camp de possibilitats per descobrir l’entorn a través de dues arts que tenen com a elements essencials la mirada, l’atenció i el vincle amb el què ens envolta.

 

El projecte, que vol potenciar el creixement i el benestar personals dels joves, ha comptat amb l’acompanyament de la fotògrafa Mónica Roselló i dels cineastes Pep Garrido, Meritxell Colell i Carla Simón.

 

 

Dates: Fins el 22 de febrer
CaixaForum Barcelona. Avda. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. 08038 Barcelona
Organitza: CaixaForum Barcelona
A càrrec de: Achraf, Hamza, Idrissa, Kalfala, Mohamed, Mohand, Oussama, Saidou i Yero/Autorxs de les fotografies residents en un SPE; Mònica Roselló (fotògrafa), i Alba Fernández, Mireia Gómez i Abdelmounaim Taksaoui (Educadorxs dels serveis de Primera Acollida i Atenció Integral (SPAAI) d’ISOM/Acompanyament
En el marc de: Horitzons (Projecte d’A Bao A Qu seleccionat a la convocatòria Art for Change 2020 de la Fundació “la Caixa”)
Més informació: abaoaqu/mirar-descobrir-recordar-al-caixaforum-de-barcelonacaixaforum/mirar-descobrir-recordar

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes que, des de diversos àmbits artístics, tracten el tema de les vivències migratòries

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.