20 abril, 2022
Notícia

Paral·lalejant la història

Projecte de creació escènica, dins d’una proposta d’Aprenentatge i Servei (ApS) amb alumnat de secundària, on hi col·laboren l’Institut del Teatre, l’Arnau Itinerant i la xarxa CooperaSec. L’objectiu és donar a conèixer la història i els agents culturals dels barris del Poble-sec, Raval i Sant Antoni de Barcelona.

Amb l’organització de visites i tallers artístics a diferents espais del Poble-sec, Raval i Sant Antoni de Barcelona amb agents culturals del territori, el projecte Paral·lalejant la història vol potenciar els coneixements que l’alumnat de 3er d’ESO de l’Institut del Teatre té respecte el present i passat d’aquests barris, i alhora generar un vincle que els faci sentir que hi formen part.

 

Es tracta d’una col·laboració entre l’Institut del Teatre, l’Arnau Itinerant i la xarxa CooperaSec en el marc d’una proposta educativa d’Aprenentatge i Servei. Un treball d’arrelament i creació cultural comunitària des de la perspectiva de gènere i LGBTQ+, i altres cultures minoritzades dins de la xarxa del Teatre Arnau.

 

 

 

 

El projecte tanca amb la producció d’una obra de teatre de forma cooperativa a partir d’una peça de Michael Ende —Jojo, Historia de un saltimbanqui— al voltant de la decadència del teatre. L’alumnat ha d’adaptar l’obra per relacionar-la amb la memòria històrica del Paral·lel: la seva relació amb els teatres, el seu moment d’esplendor a principis del segle XX i la posterior deterioració de la zona a partir de meitat del segle.

 

 

Teatre Arnau Itinerant

 

L’Arnau és el darrer teatre de barraca de la ciutat de Barcelona i de tot Catalunya gestionat per una comunitat d’entitats, veïnat i professionals dels barris del Raval, el Poble-sec i el Paral·lel. La lluita veïnal és el motor del nou teatre Arnau Itinerant, un projecte artístic que hibrida les arts escèniques i vives, els projectes comunitaris i la recuperació de la memòria del Paral·lel.

 

Presentat públicament l’any 2018, aposta per esdevenir un laboratori sociocultural que transformi els barris, amb ingredients com el risc, la creativitat, l’experimentació i l’autogestió.

 

 

Dates: 2022

Organitza: Institut del Teatre, Teatre Arnau Itinerant i xarxa CooperaSec

Participa: Alumnat de 3r d’ESO de l’Institut del Teatre i agents culturals dels barris del Poble-sec, Raval i Sant Antoni de Barcelona

Més informació: CulturaVivaBcn

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes de creació escènica comunitària


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.