15 febrer, 2017
Notícia

Transforma, programa per a joves artistes

Aquest projecte, desenvolupat des del Departament Educatiu del Museo Reina Sofia gràcies al suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso, té com a objectiu explorar les possibilitats de l'art com a motor de canvi social i educatiu, així com promoure la formació de joves artistes en l'àmbit de la mediació i l'educació artística, aprofitant el potencial transformador del seu propi treball creatiu.

El Programa Transforma cerca facilitar un marc de reflexió, formació i pràctica entorn de les possibilitats de l’àmbit educatiu com una opció de professionalització cada vegada més freqüent per als artistes. Amb aquesta idea, el Museo Reina Sofia va seleccionar en el curs 2015-2016 a quatre artistes als quals va convidar a implicar-se en activitats formatives, així com a dissenyar projectes d’intervenció en contextos educatius específics amb l’acompanyament del Departament d’Educació del Museu. En concret, es va proposar als participants:

 

> Familiaritzar-se amb el funcionament del Departament d’Educació del Museu.

> Conèixer diverses iniciatives d’educació i mediació artística.

> Participar en un seminari de formació amb experts.

> Desenvolupar un projecte d’intervenció en context educatiu.

 

Els projectes d’intervenció dels artistes participants es van desenvolupar en col·laboració amb l’Espacio de Igualdad Dulce Chacón, el CEIP Pablo Picasso, els joves inscrits a les activitats del museu i el taller d’estiu amb artistes.

 

Durant aquest curs 2016-2017, el projecte continua amb el plantejament d’una avaluació qualitativa que analitzi l’efectivitat i sentit del procés, i d’una recerca sobre les condicions de professionalització dels artistes, posant especial èmfasi en el camp de l’educació.

———-

Organitza: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Participa: Espacio de Igualdad Dulce ChacónCEIP Pablo Picasso

Suport: Fundación Daniel & Nina Carasso i Fundación Banco Santander

———-

Més informació:

museoreinasofia.es/actividades/programa-transforma-jovenes-artistas

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.