26 març, 2024
Notícia

Arts · Educació Crítica · Inclusió | Seminaris

Cicle de seminaris internacionals en línia de la Universitat de Sevilla sobre l'acció artística i les seves relacions amb l'enfocament educatiu crític, creatiu i inclusiu.

Aquest cicle de seminaris internacionals “Arts · Educació Crítica · Inclusió” s’emmarca dins del projecte de recerca EDARCLUSIÓN (Educació Artística Inclusiva Online: desenvolupament i avaluació d’un model integral MOOC de formació docent) de la Universitat de Sevilla i en col·laboració amb el Grup de Recerca d’Educació i Cultura Audiovisual (ECAV) de la Facultat de Ciències de l’Educació i amb el Doctorat en Educació de la mateixa universitat.

 

Avançant en la línia de treball temàtic dels anteriors seminaris internacionals organitzats (Arts/Educació/Mitjans/Desafiaments i The digital revolution is over), aquest cop el focus temàtic es situa en l’acció artística i les seves relacions amb l’enfocament educatiu crític, creatiu i inclusiu.

 

El cicle proposa quatre sessions en línia, obertes i gratuïtes, que tindran lloc durant el mes d’abril:

 

> Wicked Arts Education | Seminari en anglès

 

Es proposa un espai per a la teoria i pràctica de fonaments socioconstructivistes i els seus vincles. Amb la participació d’Emiel Heijnen i Melissa Bremmer (Amsterdam University of the Arts, Països Baixos).

 

> Reflexions sobre educació inclusiva i crítica | Seminari en espanyol

 

Un exercici reflexiu sobre una educació inclusiva i crítica i la seva relació amb la praxis educativa artística. Amb la participació de la professora Ruth Cabeza Ruiz (Universitat de Sevilla) i Col·lectiu Communiars (Coord. Carlos Escaño).

 

> Arte/educação na travessia: as experiências com o diverso | Seminari en portuguès

 

Exposició de cas pràctic sobre art/educació i experiències educatives centrades en la diversitat i la inclusió. Amb la participació de l’art-educador i pedagog Carlos Eduardo Fernandes Junior i l’Escola Municipal d’Ensino Fundamental Espaço de Bitita (São Paulo, Brasil).

 

> Art i inclusió psicosocial: apunts des del gènere i l’artteràpia | Seminari en espanyol

 

Propostes reflexives sobre arts i inclusió psicosocial. Amb la participació de l’artista, investigadora i professora Marián López Fernández-Cao (Universitat Complutense de Madrid).

 

Els diferents seminaris es gravaran per, posteriorment, editar-los i publicar-ne algunes parts. Aquests vídeos editats s’utilitzaran i estaran disponibles de manera pública com a recursos didàctics en la proposta educativa artística en línia oberta, inclusiva i gratuïta que s’està organitzant des del projecte de recerca EDARCLUSIÓN (2022-2025). S’anirà informant a la web de l’ECAV sobre quan i on es podran visualitzar aquests documents.

 

 

Dates: Abril. Inscripció gratuïta via formulari

Seminaris oberts en línia. Els enllaços d’accés als seminaris es publicaran com a poc 24 hores abans de la celebració de l’esdeveniment

 

> 09/04: Wicked Arts Education. 4:30 – 7:30 pm (GMT + 1)

> 11/04: Reflexions sobre educació inclusiva i crítica. 4:30 – 7:30 pm (GMT + 1)

> 23/04: Arte/educação na travessia: as experiências com o diverso. 4:30 – 6:00 pm (GMT + 1)

> 25/04: Art i inclusió psicosocial: apunts des del gènere i l’artteràpia. 4:30 – 6:00 pm (GMT + 1)

 

Organitza: Doctorat en Educació, EDARCLUSIÓN i ECAV|Universitat de Sevilla

Participa: Emiel Heijnen i Melissa Bremmer (Amsterdam University of the Arts), Ruth Cabeza Ruiz (Universitat de Sevilla), Carlos Escaño (Col·lectiu Communiars), Carlos Eduardo Fernandes Junior, ESMEF Espaço de Bitita i Marián López Fernández-Cao (UCM)

Suport: Ministeri de Ciència i Innovació, Fons Europeu de Desenvolupament Regional y Agència Estatal d’Investigació

Més informació i inscripcions: grupos.us/ecav/seminarios-internacionales-online-arte-educacion-critica-inclusion

 

 

Grup ECAV

 

El grup de recerca ECAV ‘Educació i Cultura Audiovisual’ del Pla Andalús d’Investigació, Desenvolupament i Innovació (PAIDI) de la Junta d’Andalusia és un grup interessat en la reflexió i recerca educativa i artística des d’una perspectiva holística: visual i sonora. El seu camp d’acció i interès és interdisciplinari i transversal. Els seus membres actius recorren diferents àmbits del coneixement de l’educació artística.

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes de formació artísticoeducativa


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.