13 maig, 2021
Notícia

Nova Bauhaus Europea – Xarxa Euskadi

Jornada de presentació d'aquesta iniciativa europea per connectar el Pacte Verd Europeu amb els nostres espais vitals i de la qual Tabakalera és sòcia oficial, organitzada en col·laboració amb el Govern Basc i els altres dos socis bascos del projecte: Conexiones improbables i Bilbao Metropoli-30.

Després de ser seleccionada per la Comissió Europea com a sòcia oficial de la Nova Bauhaus Europea (NEB), el centre cultural Tabakalera acull una jornada de presentació de la iniciativa. Es tracta de la primera conferència organitzada a nivell d’Euskadi que es durà a terme en col·laboració amb el Govern Basc i els altres dos socis bascos del projecte: Conexiones improbables (Plataforma de projectes d’innovació en organitzacions i territoris) i Bilbao Metropoli-30 (Associació per a la revitalització transformadora i estratègica del Bilbao metropolità).

 

L’objectiu, a més de presentar aquesta proposta per imaginar i construir entre tots un futur sostenible i inclusiu, és implicar agents locals, iniciatives independents i professionals, així com ciutadans de diversos àmbits per a la seva participació en el disseny de projectes col·laboratius en sintonia amb els valors que es plantegen des de la NEB.

 

Es tracta d’una iniciativa creativa i interdisciplinària a nivell europeu que obre un espai de trobada per dissenyar futures maneres de viure, situant-se a la cruïlla entre l’art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia. La iniciativa porta el Pacte Verd Europeu, un full de ruta per dotar la UE d’una economia sostenible, als llocs on vivim i fa una crida a un esforç col·lectiu per reimaginar una vida sostenible.

 

En la jornada participaran, entre d’altres convidats, Alessandro Rancati (en representació de la Comissió Europea), els tres socis bascos de la iniciativa (Tabakalera, Conexiones improbablesBilbao Metropoli-30), a més de poder conèixer l’experiència d’altres dos socis europeus: Nordic Bauhaus (Finlàndia) i Bauhaus do Mar (Portugal).

 

La Nova Bauhaus Europea es desenvolupa en tres fases que, en part, discorren en paral·lel: és molt probable que les persones i comunitats interessades en les idees inicials es converteixin amb el temps en socis que portin a la pràctica i ampliïn la iniciativa.

 

> Fase de codisseny (Fins l’estiu de 2021)
Fase dedicada a donar forma al moviment, definint el concepte i l’estructura de participació. El resultat serà un marc de suport mitjançant programes de la UE, inclosa una convocatòria de propostes per a projectes pilot en diferents Estats membres que materialitzin el concepte de la Nova Bauhaus.

 

> Fase de resultats (A partir de setembre de 2021)
Aquesta fase començarà amb la posada en pràctica de nous projectes pilot a través de convocatòries de propostes específiques. Hi haurà un estret seguiment i control, mitjançant un sistema de “comunitat de pràctiques” per tal que es puguin compartir els ensenyaments d’aquests primers experiments. Es tracta de crear contactes i compartir coneixements, determinant prototips oberts i reproduïbles.

 

> Fase de difusió (A partir de gener de 2023)
Fase centrada en amplificar les idees i mesures desenvolupades, traslladant-les a un públic més ampli dins i fora d’Europa, amb la creació de contactes i d’un intercanvi sistemàtic de coneixements entre participants i professionals, recolzant el sorgiment de mercats capdavanters per a unes formes de vida sostenibles i inclusives.

 


 

Dates: 17 de maig. Presentació
Oberta al públic amb inscripció prèvia i per streamig a Tabakalera Online
Tabakalera, Plaza de las Cigarreras, 1. 20012 Donostia-San Sebastián
Organitza: Tabakalera en col·laboració amb el Govern Basc, Conexiones improbablesBilbao Metropoli-30
Participa: Alessandro Rancati (Comissió Europea); Tabakalera, Conexiones improbables i Bilbao Metropoli-30 (socis bascos de NBE)/Entre d’altres convidats; Nordic BauhausBauhaus do Mar/Presentació de les experiències dels socis de Finlàndia i Portugal
En el marc de: Nova Bauhaus Europea (NEB)
Més informació i inscripcions: tabakalera/nueva-bauhaus-europea-presentacion

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb art/cultura, comunitat i medi ambient 


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.