5 diciembre, 2014
Notícia

Pedagogies transversals: el circ social de l’Ateneu Popular 9Barris

En el programa del Curs de Formació de Formadors/es en Circ Social de l’Ateneu Popular 9Barris es dibuixa una manera compartida d’entendre les pràctiques col·laboratives. És un programa formatiu plantejat des d’una pedagogia transversal, amb una aproximació interdisciplinària als coneixements i a les praxis, cohesionant diferents cultures de treball (la dels mestres i professors, la dels i les educadors/es i formadors/es, la dels i les artistes) de forma dinàmica i estimulant.

Ens sembla que la metodologia educativa que es planteja des del circ social es pot projectar sobre altres projectes i processos de gestió comunitària, afavorint la reflexió pràctica i la incorporació de nous sabers. Reproduim la introducció que en fan a la seva web:

 

“L’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social a través del circ s’emmarca com una experiència innovadora que contribueix a establir nous models de referència educativa. Aquest programa formatiu ha estat dissenyat per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris, amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ. La seva elaboració ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Acció Social de Cirque du Soleil i s’ha realitzat en associació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan”.
—–
Dates: Curs 2014/2015.
Organitza: Curs de Formació de Formadors/es en Circ Social (Ateneu Popular 9Barris).
Participa:  Departament d’Acció Social (Cirque du Soleil) i Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan.
—–
Més informació: 
ateneu9b.net/curs-de-formacio-formadors

 

 

 

També publicat al nostre Facebook.

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.